Αλίκη Τσοχαντάρη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Τηλέφωνο: 210-994-2203, 6934-282-938

Άλλες υπηρεσίες

Ψυχοθεραπεία - Τι είναι

Η ψυχοθεραπεία αποτελεί μια διαδικασία θεραπείας με ψυχολογικά μέσα προβλημάτων, κυρίως συναισθηματικής φύσης, κατά την οποία ένα εκπαιδευμένο άτομο (θεραπευτής) συνάπτει σκόπιμα μια επαγγελματική σχέση με ένα άλλο (θεραπευόμενος), με στόχο την κατανόηση των κινήτρων, συνειδητών ή ασυνείδητων, πίσω από την εκάστοτε συμπεριφορά, την αντιμετώπιση υπαρχόντων συμπτωμάτων, τη μεταβολή διαταραγμένων διαδικασιών συμπεριφοράς, καθώς και την προαγωγή της θετικής ανάπτυξης και εξέλιξης της προσωπικότητας.

Συνθετική προσέγγιση

Η συνθετική προσέγγιση της ψυχοθεραπείας επιχειρεί να συνδυάσει αποτελεσματικούς θεραπευτικούς παράγοντες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, αλλά και να αντιμετωπίσει το άτομο ως ολότητα (συναισθηματικός, γνωστικός, συμπεριφοριστικός, καθώς και βιολογικός τομέας).

Με την επιλογή μιας τέτοιας προσέγγισης, ο θεραπευτής έχει τη δυνατότητα να εξατομικεύσει το πρόγραμμα θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου. Για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Αμερικανού ψυχίατρου και ψυχοθεραπευτή, Milton H. Erickson:

«Κάθε άνθρωπος είναι μια αυτόνομη οντότητα. Έτσι, η ψυχοθεραπεία πρέπει να προσαρμόζεται ώστε να συναντήσει τη μοναδικότητα των αναγκών του καθενός ξεχωριστά, αντί να τοποθετεί τους ανθρώπους στην προκρούστεια κλίνη ώστε να ταιριάξουν με το ζόρι σε μια υποθετική θεωρία της ανθρώπινης συμπεριφοράς.»

Ωστόσο, η συνθετική ψυχοθεραπεία δεν ενδιαφέρεται μόνο για το τι φέρνει αποτέλεσμα σε μια συγκεκριμένη θεραπεία, αλλά κυρίως για το γιατί συμβαίνει αυτό. Αποτελεί δηλαδή μια αυτόνομη και διακριτή θεωρία της ψυχοθεραπείας.

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από την ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία συνιστά επίσης μία μέθοδο συναισθηματικής επαναμάθησης για το άτομο, ένα είδος συναισθηματικού φροντιστηρίου. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει κάθε άνθρωπο σε οποιαδήποτε ηλικία να αναπτύξει ένα σύνολο δεξιοτήτων που θα τον βοηθήσει να δράσει στη ζωή του με μεγαλύτερη ευκολία, αποτελεσματικότητα και επιτυχία.

Καλέστε μας

Άλλες υπηρεσίες

Μια εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση της ψυχικής υγείας

Η Αλίκη Τσοχαντάρη, ειδικευμένη ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, προσφέρει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που βασίζεται στην συνθετική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και την αντιμετώπιση του ατόμου ως ολότητα. Μέσα από τη συνεργασία μιας σειράς ειδικοτήτων και τη χρήση πιστοποιημένων ψυχομετρικών εργαλείων, μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο μια ολιστική αντιμετώπιση πληθώρας διαταραχών, αλλά και η ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων μας.

Τα ψυχικά προβλήματα δεν λύνονται με μαγικό τρόπο. Οι διέξοδοι ανοίγονται μέσα από μια συνειδητή, ωφέλιμη και ωραία διαδικασία. Και είναι, σίγουρα, εφικτό να ανοιχτούν!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210-994-2203, 6934-282-938
contact@tsohantari.gr

Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ

Αλίκη Τσοχαντάρη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ψυχοθεραπεύτρια, διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (European Diploma in Integrative Psychotherapy), με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Ψυχολογία «Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου» στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

» Βιογραφικό

» Αρθρογραφία

Image

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού:
Κλείστε ραντεβού:
Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ
Image