Αλίκη Τσοχαντάρη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Τηλέφωνο: 210-994-2203, 6934-282-938

Αλίκη Τσοχαντάρη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Image

Η Αλίκη Τσοχαντάρη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ψυχοθεραπεύτρια, κάτοχος διπλώματος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (European Diploma in Integrative Psychotherapy).

Έχει ειδικευθεί στην Ιατρική Ψυχολογία, πραγματοποιώντας μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ «Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου και ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της έρευνα με αντικείμενο τον επιπολασμό της χρόνιας κόπωσης στον ελληνικό πληθυσμό.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων και Κλινικής Ύπνωσης. Έχει ειδικευθεί στην τεχνική της Νευροανάδρασης (Clinical Course Neurofeedback/EEG Biofeedback).

Από το 2012, συνεργάζεται με το Πολυκέντρο Ψυχοθεραπείας και Νευροανάδρασης «Σύγχρονα Αμφιαράεια» με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Ιωάννη Ν. Νέστορος.

Έχει εργαστεί στη Μονάδα Πόνου του Νοσοκομείο Αττικόν, στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτισμού του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΕΘΜΑ), και στο Οικοτροφείο Ενηλίκων «Αίολος» στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΣΥΨΥ) καθώς και του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Κινητικό Εργαστήρι», μέλους της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Image

Συνεργάτες

Ανδριάνα Θεοδωροπούλου

Ψυχολόγος

Η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, και ειδικευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Συμμετέχει στο πλαίσιο της τετραετούς ειδίκευσης, στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο». Η εκπαίδευση αυτή πληροί όλα τα κριτήρια εκπαίδευσης που προτείνονται από την E.F.T.A.[i]

Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αντιμετώπιση εξαρτήσεων και Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία αποκτώντας τις βασικές κλινικές δεξιότητες που ορίζονται ως απαραίτητες για αποτελεσματικούς EFT[ii] θεραπευτές ζευγαριών

Έχει συμμετάσχει σε μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια ψυχοπαθολογίας Εφήβων καθώς και στον τομέα των εξαρτήσεων, ειδικότερα σε κλινικά ζητήματα και θεραπευτικούς σχεδιασμούς. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ.

[i] Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Οικογενειακών Θεραπευτών (European Family Therapy Assosciation).

[ii] Emotionally Focused Therapy.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210-994-2203, 6934-282-938
contact@tsohantari.gr

Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ

Αλίκη Τσοχαντάρη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ψυχοθεραπεύτρια, διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (European Diploma in Integrative Psychotherapy), με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Ψυχολογία «Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου» στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

» Βιογραφικό

» Αρθρογραφία

Image

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού:
Κλείστε ραντεβού:
Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ
Image

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.

OK