Άρθρα - Νέα

Βέλτιστη απόδοση (peak performance) και Νευροανάδραση

Η συγκέντρωση και η συναισθηματική ισορροπία αποτελούν κλειδί για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης σε όλους του τομείς. Η Νευροανάδραση εκπαιδεύει τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την πνευματική λειτουργία και τη συναισθηματική σταθερότητα.

Όπως συμβαίνει και με την εκγύμναση του σώματος, χρησιμοποιούμε την εξάσκηση των εγκεφαλικών κυμάτων για να δυναμώσουμε συγκεκριμένα μοτίβα τους. Όσο πιο πολύ εξασκείται κάποιος ενεργοποιώντας μια συγκεκριμένη περιοχή, τόσο αυτή γίνεται δυνατότερη και πιο ικανή.

Τα εγκεφαλικά κύματα στην καλύτερη δυνατή απόδοσή τους λειτουργούν σαν μία ορχήστρα, αρμονικά∙ σε μια αρμονική σύνθεση, κανένα όργανο δεν ακούγεται πιο δυνατά ούτε πιο χαμηλά απ’ όσο πρέπει. Αυτό που κάνουμε με τη Νευροανάδραση είναι να αποκαθιστούμε την φυσική συμφωνία των εγκεφαλικών κυμάτων.

Η Νευροανάδραση χρησιμοποιείται από το Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου μέχρι τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο γκολφ.

Οι τεχνολογίες νευροανάδρασης χρησιμοποιούνται ευρέως για την επίτευξη κορυφαίας απόδοσης σε πολλούς τομείς: από το Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου μέχρι τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο γκολφ. Ιδιαίτερα στον αθλητισμό η Νευροανάδραση είναι πολύ διαδεδομένη και τη χρησιμοποιούν από εθνικές ολυμπιακές ομάδες μέχρι μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ του εξωτερικού, όπως η Μίλαν, η Ρεάλ Μαδρίτης και τη Τσέλσι.

Άλλα παραδείγματα: πολλοί χειρουργοί χρησιμοποιούν τη Νευροανάδραση για τη βελτίωση της συγκέντρωσής τους, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων για την αύξηση της συναισθηματικής τους νοημοσύνης με σκοπό την βελτίωση των ηγετικών τους προσόντων και την καλύτερη διαχείριση του χρόνου τους. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, μέσω της Νευροανάδρασης καταφέρνουν να καταπολεμήσουν του άγχος και το στρες, να βελτιώσουν τον ύπνο τους και να είναι σε θέση να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ανεξάρτητα από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Η Μίλαν χρησιμοποιεί Νευροανάδραση από το 2006!

Η Μίλαν ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την Νευροανάδραση από το 2006. Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007, η εκγύμναση εγκεφάλου μέσω ΗΕΓ υιοθετήθηκε και από άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι. Η Νευροανάδραση χρησιμοποιείται επίσης, μεταξύ άλλων, από:

 • Το αμερικανικό επαγγελματικό γκολφ
 • Ομάδες της Formula 1
 • Τα κέντρα εκπαίδευσης αστροναυτών της NASA
 • Το Ολυμπιακό Προπονητικό Κέντρο των ΗΠΑ
 • Το Βρετανικό Ινστιτούτο Αθλητισμού (Ολυμπιακό Προπονητικό Κέντρο)
 • Τα Εθνικά Ολυμπιακά Αθλητικά Κέντρα του Καναδά
 • Το Ολυμπιακό Προπονητικό Κέντρο της Νορβηγίας
 • Την Ολυμπιακή Ομάδα της Ταϊβάν
 • Το Ολυμπιακό Αθλητικό Συμβούλιο της Σιγκαπούρης
 • Τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και την εκπαίδευση των πεζοναυτών
 • Το Ινστιτούτο Αθλητισμού και Φυσικής Εκπαίδευσης Wingate του Ισραήλ

Και πολλούς άλλους οργανισμούς…

Μετάφραση από το http://www.brainworksneurotherapy.com/neurofeedback-peak-performance

 

Μάθετε περισσότερα για τη Νευροανάδραση εδώ

 

Διαβάστε επίσης: Infra-Low Frequency Neurofeedback for Optimum Performance, by Siegfried Othmer, Ph.D. and Sue Othmer https://www.eeginfo.com/research/infra-low-frequency-neurofeedback-for-optimum-performance.jsp

Κλείστε ραντεβού

210-994-2203, 6934-282-938
contact@tsohantari.gr
Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ

Αλίκη Τσοχαντάρη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ψυχοθεραπεύτρια, διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (European Diploma in Integrative Psychotherapy), με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Ψυχολογία «Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου» στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

» Βιογραφικό

Επικοινωνία

Σοφοκλή Βενιζέλου 103 
Ηλιούπολη
(χάρτης)
Τηλέφωνο: 210-994-2203, 6934-282-938
Κλείστε ραντεβού:
Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.

OK